De politieorganisatie wordt door politiek en interne overwegingen meer en meer gedwongen tot verdergaande efficiency van de eigen organisatie en wenst reductie van de inzet van politieauto's voor elektronische inbraakalarmen. Tegelijkertijd moet de effectiviteit van politie-inzet omhoog. De politie-inzet in Zeeland op elektronische alarmen leidt anno 2010 dagelijks tot een pakkans van slechts 10% per situatie.
Een alarmsysteem is voor de eigenaar van het object een nuttig signaleringssysteem, maar heeft helaas - als bijeffect - nog te veel nodeloze politie-inzet tot gevolg. De techniek werkt wel, maar is tenslotte niet feilloos in het herkennen van criminelen.
 Cijfers
 aarlijks sturen inbraaksystemen in Nederland enkele miljoenen alarmen naar de particuliere alarmcentrales (PAC). Na een snelle monitoring stuurt de PAC een bewakingsdienst aan en/of de eigenaar/sleutelhouder van het object. Van de na filtering overgebleven 500 alarmmeldingen van de PAC`s, die uiteindelijk in 2010 zijn doorgegeven aan de Zeeuwse politie, is ongeveer 90% een nodeloos alarm.
Investering
De aanzienlijke jaarlijkse kosten voor eigenaren van alarmsystemen voor een zorgvuldige verificatie kunnen door een eenmalige investering in technische of organisatorische aanpassingen binnen één tot twee jaar worden terugverdiend. Als deze aanpassingen worden uitgevoerd, gaat de politie met de hoogste prioriteit naar het object.
Â